Projectleider Onderwijshuisvesting

Standplaats:
Raadhuisplein
Startdatum:
01.09.2019
Einddatum:
30.11.2019
Uren per week:
24

Voor de afdeling Samenleving van de gemeente Zuidplas zijn wij op zoek naar een:

Projectleider Onderwijshuisvesting

Wat ga je doen?

De opgave is om in een groeiende gemeente in verbinding met klanten, gebruikers, beleidsvelden en collega’s invulling en uitvoering te geven aan voldoende duurzame schoolgebouwen. Je werkt mee aan de ambities uit het coalitieakkoord ‘Bouwen aan Zuidplas’ ten behoeve van betaalbare en toekomstbestendige onderwijshuisvesting.
Als Projectleider geef je invulling aan het Integraal Huisvestingsplan (IHP) dat vastgesteld is in 2018. Hierin zijn de renovatie en uitbreiding van onderwijsvoorzieningen voor de lange termijn vastgelegd.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het succesvol leiden van onderwijshuisvestingsprojecten uit het IHP vanaf de initiatieffase tot en met de realisatiefase. Je begeleidt projecten in verschillende fase van idee tot realisatie en afwisselend in de rol als toetser en of bouwheer. Kortom van voorbereiden, aanbesteden tot regie op de uitvoering van diverse bouwkundige, financiële en communicatieve werkzaamheden. Je verzorgt voorstellen, ontwerpen e.d. en bestekken met betrekking tot de werkzaamheden, zorgt voor de aanbesteding van werkzaamheden volgens de daarvoor geldende gemeentelijke richtlijnen, rapporteert proactief over voortgang, uitputting van middelen en beslismomenten en bent verantwoordelijk voor een eindverslag en evalueert het project, zowel inhoudelijk als financieel. Je werkt hierin nauw samen met de afdeling Ruimte.


Wat vragen wij van jou?

Om succesvol invulling te geven aan deze functie ben je in ieder geval HBO geschoold en heb je meer dan 5 jaar aantoonbaar ervaring als projectleider. We komen graag met jou in contact wanneer je oog hebt voor de kwaliteit en functionaliteit van de gebouwen. Jouw aantoonbare ervaring én succes in het uitvoeren van en begeleiding geven aan technische nieuwbouw en renovatieprojecten gaat je in deze rol zeker helpen. Je bent in eerdere functies nauw betrokken/verantwoordelijk geweest van initiatief tot en met de oplevering, inclusief de overdracht naar de gebouweigenaar of gebruiker.
 
Je brengt een stevige portie kennis op het gebied van onderwijshuisvesting mee. De opgave op het gebied van onderwijshuisvesting is groot, daarom hechten we veel waarde aan een resultaatgerichte en omgevingsgericht denken en handelen.
Je staat stevig in je schoenen, bent een vaardig en prettig onderhandelaar en weet met je aanpak respect af te dwingen bij de verschillende partners. Je hebt oog voor de verschillende belangen en bestuurlijke verhoudingen en staat garant voor verbinding en betaalbare oplossingen.
Je bent scherp en aanjagend in het vernieuwen en het continue leren en verbeteren. Je stelt kritische vragen, denkt mee en weet daarmee een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van samenwerking in een complexe omgeving.

Welke collega zoeken wij?

Als medewerker van de gemeente Zuidplas beschik je over de kernwaarden doelgerichtheid, betrouwbaarheid, aanspreekbaarheid en verbinden. 
Je bent vernieuwend en je wilt richting geven aan en meedenken over de veranderingen van morgen en de ontwikkeling waar de organisatie zich in bevindt. 
Je bent politiek sensitief en maatschappelijk betrokken en wil jouw bijdrage leveren aan een optimale leefomgeving van de inwoners van de gemeente Zuidplas. 
Daarnaast ben je kwaliteitsbewust, klantgericht, proactief en ben je goed in het opbouwen van een duurzame klantrelatie. Je beschikt over uitstekende onderhandelingsvaardigheden en je bent een stevige gesprekspartner met overtuigingskracht. Je bent een sterke persoonlijkheid die zelfstandig zijn/haar zaak goed kan presenteren aan betrokken partijen zowel intern als extern. Je schakelt snel en communiceert makkelijk. Je weet de belangen van de betrokken partijen goed in te schatten. Je bent een teamspeler en in staat om goede samenwerkingsrelaties op te bouwen en te onderhouden met collega’s, ketenpartners en inwoners.
 

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten